Tävla om Stora Syfestivalspriset 2020

Har du gjort något handarbete som du är extra stolt över? Då kan du vara med och tävla om Stora Syfestivalspriset 2020! Priset för 1:a, 2:a respektive 3:e pris är 10 000, 5 000 och 2 000 kronor före skatt. Förutom prispengar, ära och berömmelse får de tre vinnarna fritt inträde på Sy- & Hantverksfestivalen fram till och med 2025.

Tävlingsregler

Tävlingen genomförs i fyra deltävlingar som leder fram till final på Sy- & Hantverksfestivalen i Stockholm 23–25 oktober 2020.

Tävlingsbidraget skall vara ett handarbete och tillverkat av den tävlande. Stickning, brodyr, knyppling, sömnad, vävning, kviltning, virkning, tovning eller någon annan besläktad handarbetsteknik godtas. Bidraget skall vara vara utfört i garn, textil, ull eller annat material. Endast ett bidrag per tävlande och deltävling.

I varje deltävling väljs 10 bidrag ut varav två genom omröstning går vidare till final. Omröstning för respektive deltävling sker på mässorna i Stockholm 14–16 februari, Malmö 20-22 mars, Göteborg 21–23 augusti och Umeå 25-27 september. En jury utsedd av Sy- & Hantverksfestivalen har den utslagsgivande rösten att utse vinnarna. Utvalda tävlingsbidrag visas också på hemsidan där man även kan rösta. Man får endast lägga en röst per person och deltävling.

Så här skickar du in ditt tävlingsbidrag

Ta tre tydliga bilder med din telefon som gör att juryn kan bedöma kvalitén på ditt arbete: hela arbetet måste avbildas och minst en bild skall vara en närbild. Tänk på att ha bra ljus, helst dagsljus, när du fotograferar. Skicka in ditt bidrag med epost till adressen nedan med bilderna bifogade. Var noga med att ange namn, e-post, telefonnummer, vilken teknik som använts och gärna ett namn på det du skapat i mailet. Om du blir utvald av juryn kontaktar vi dig. Som tävlande behöver du inte närvara vid mässan, tävlingsbidragen presenteras som bilder på plats och på www.syfestivalen.se.

Du kan maila in ditt bidrag när du vill. Stoppdatum för att vara med i respektive deltävling 2020 är:

Stockholm våren: 4 februari
Malmö: 10 mars
Göteborg: 11 augusti
Umeå: 15 september.

Skicka in ditt bidrag till: syfestivalspriset@numeramassor.com

Endast bidrag inskickade till denna adress och med villkor ovan uppfyllda är med i tävlingen.

OBS! Skicka inte in några fysiska bidrag till oss. Vi tar inte ansvar för något som sänts till oss.

Lycka till!

Tävlingsvillkor: Vinnarna i respektive deltävling samt final utses genom en omröstning. Juryn har den utslagsgivande rösten att utse vinnare. Juryn består av Sy- & Hantverksfestivalens projektledning samt en utomstående person. Juryns beslut kan inte överklagas. Tävlingsdeltagare får endast lämna ett bidrag per deltävling. Den tävlande medger att bidraget och den tävlande får avbildas och användas fritt av Sy- & Hantverksfestivalen. Man får bara rösta en gång per deltävling. Sy & Hantverksfestivalen tar inget ansvar för tävlingsbidrag som skickas in i fysisk form. Arrangören deklarerar vinsten och gör ett skatteavdrag på 30% innan prispengarna betalas ut till respektive vinnare. Arrangören förbehåller sig rätten att när som helst och utan förvarning ändra tävlingens villkor. Anställda och anhöriga till personal på Numera Mässor AB och dess dotterbolag får inte delta i tävlingen.