Trållbodan

En nyhet i Trållbodans monter är garnet Alice by Trolls, det är ett handfärgat garn med merinoull/silke till detta garn kommer det även släppas 3 mönster som är designade av Trållbodan. Under 2019 har Trållbodan jobbat med hållbarhet vilket resulterar i att de kommer erbjuda mönstren i PDF-format, detta arbete har även inneburit att utbudet av återvunna garner har ökat i butiken och vissa av dessa kvalitéer kommer Trållbodan ta med till Umeå.

Bland mycket annat kommer det även presenteras ett nytt nystan, det är en blandning av ullen från fårgården, Dorset, Leicester och Finull, 100g/ca 360 m. När det gäller ullen från Wallmarksgården så är det så att man bara får fram en viss mängd ull/år, så man kan säga att den är unik av flera anledningar.

De härvor som hänger på tork på bilden är Wilda Silk Lace, det är en blandning av 55% ull och 45% silke och helt perfekt till sjalar då det är ett lacegarn,100g /800 m. Även det kommer att säljas på mässan i färdiga garnkit. Självklart kommer det inte bara säljas garnkit utan även härliga nystan.

Utställare/Monter:

Trållbodan

D:08