Stora Syfestivalspriset 2020 – deltävling 1

Stockholmsmässan 14–16 februari 2020

Här är bidragen som blivit utvalda i den första omgången av Stora Syfestivalspriset 2020.

Två bidrag kommer att gå vidare till finalen på Sy- & Hantverksfestivalen på Stockholmsmässan 20-23 oktober 2020.

Omröstningen är över. Se vinnarna och de övriga tävlingsbidragen nedan!

Vinnare i deltävling 1

Monica Sundell

Vinnare med flest röster första omgången blev

Monica Sundell

Med sitt broderi skapat på trampsymaskin. Bidraget fick 209 av totalt 1225 röster

Grattis Monica, du går vidare till finalen på Stockholmsmässan 23–25 oktober 2020!

På andra plats kom

Kerstin Wincrantz

Med sitt broderi kallat Turtur-Duvor. Bidraget fick 192 av totalt 1225 röster

Grattis Kerstin, du går vidare till finalen på Stockholmsmässan 23–25 oktober 2020!

Tävlingsbidrag i deltävling 1

Bidrag nr 1

Malin Holmberg

Det är en tavla ca 30 cm i diameter. Grundtekniken är pärlbroderi. Tidsåtgången är ca 50 timmar. Jag har använt japanska seed beads, organzaband, knappar, Swarovskirivoler och satinsnoddar.

Bidrag nr 2

Berit Löfgren

Här är mitt tävlingsbidrag som heter Löfgren bland löv. Jag har en samling bomullsgarner, 8/4 mestadels, som jag gärna stickar toppar i. Efter en workshop med Anna Bauer fick jag lust att sticka en grön Hønsestrik-topp med bladbårder på. Jag har hittat olika blad och löv på Pinterest. De smala mellanbårderna har jag hittat i Anna Bauers bok.

Bidrag nr 3

Carina Olsson

Hej, här kommer mitt tävlingsbidrag Ulla. Ulla består av en kropp sydd av vadmal och stoppad med kardad ull.  Pälsen är gjord med ryaknutar i ullgarn med lite glitter i. Halsen är broderad med stygn och spegelbroderi och huvudet är prytt med kavelfransar.

Bidrag nr 4

Ellinor Jäderland

Hej, här är mitt bidrag till tävlingen. Jag har av garn virkat små rutor som jag sytt ihop till en pläd, 170x220cm. Jag har döpt verket till ”Anarchy in the Retirement Home”.

Bidrag nr 5

Eva-Lotta Staffas

Här är mitt bidrag till tävlingen. En stickad kofta, kort och i stil med koftor stickade på 1940-talet. För mig är detaljerna och passformen viktig.

Bidrag nr 6

Ingrid Sjödin Ramberg

Mitt bidrag är en art quilt som jag döpt till Silvertråden. Den består av olika lager med bomullstyger och flera lager med chiffong, allt frihands quiltat på vanlig maskin. Spindelnätet är tillverkat av silverbrodertråd och Angelina och krukväxten är av bla vlieselin , gasbinda och pärlor. Själva quilten är 3 dimensionell då fönstret ligger ovanpå med distanser bakom.

Bidrag nr 7

Kerstin Wincrantz

Mitt bidrag är en broderad kudde. Storlek 45×45 cm. Broderad i fritt broderi olika stygn med yllegarn Mora 1-tråd på vadmal i ren ull. Jag har inte använt mig av något mönster utan motivet har växt fram under arbetets gång. Inspiration har jag fått bl.a från böcker och från nätet. Ambitionen med mina broderier är inte att uppnå perfekta stygn, utan mer att få ett flöde i broderandet och låta motiven växa fram vart efter. Lite som att måla med garn och nål. Jag kallar kudden Turtur-Duvor

Bidrag nr 8

Lonny Karlsson

Hej, här kommer bilder på min tröja med broderi. Den är inspirerad av en kommentar från en dam på bussen hem från Syfestivalen i Älvsjö förra året. ”Åh, har du köpt ett sånt tyg? Då kan du göra nåt lika fint som vilken märkesvara som helst”. Så jag åkte hem och sydde en tröja, som skulle matcha en klänning jag sytt av ett Afrikatyg. Blommorna och bladen på klänningstyget fick vara förlaga till broderierna på tröjan. Tyll och tunt tyg applicerades med stjälkstygn och moulinegarn. Tröjan är fodrad med acetatfoder.